Στις 17 Οκτώβρη οι (οικονομικοί) δολοφόνοι γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10 ΣΤΙΣ 6,00 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Με τους κύκλους του καρχαρία γύρω από το υποψήφιο θύμα μοιάζουν οι κινήσεις των δανειστριών ιμπεριαλιστικών χωρών και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφασίστηκαν νέα επαχθή φορολογικά μέτρα που θα υλοποιηθούν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017. Με το 3ο μνημόνιο εκχωρείται το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο το οποίο θα την εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 99 χρόνια, με όποιο τρόπο νομίζει. Μεταφέρθηκαν ήδη σε αυτό δημόσιοι οργανισμοί που επηρεάζουν άμεσα την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως η ΔΕΗ, η ΕΔΥΑΘ, ΕΥΑΡΘ, οι αστικές συγκοινωνίες, το Μετρό της Αθήνας.  Έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις ακινήτων, φαινόμενο που θα κορυφωθεί το 2017 – 18 με την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στα ξένα funds. Κυρώθηκε από την Βουλή η σύμβαση εκποίησης του Ελληνικού ενώ ιδιωτικοποιείται η Εγνατία Οδός.

Και τώρα τα εργασιακά….

Επιδίωξη, η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί να γίνει ακόμα περισσότερο άγρια για εκατομμύρια εργαζομένους. Στόχος, η νομοθετική κατοχύρωση των ομαδικών απολύσεων, του εργοδοτικού λοκ-άουτ και η ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα κάνει πολύ δύσκολη έως αδύνατη την προκήρυξη απεργιών.

Μπροστά στις κανιβαλικές αυτές καταστάσεις, στις οποίες θέλουν να προσδώσουν το κύρος του αστικού νόμου, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά. Να μην επιτρέψουν να επιβληθούν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο που θα το μαζεύουν και θα το απλώνουν οι εργοδότες, ανάλογα με την οικονομική συγκυρία. Το εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί και να αποδεχτεί την έννοια του αναλώσιμου εργαζόμενου, δίπλα στα άλλα αναλώσιμα υλικά, τις πρώτες και δευτερεύουσες ύλες που χρησιμοποιούνται στη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Από τη στιγμή που η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σχεδιάζεται και υλοποιείται από τις δανείστριες ιμπεριαλιστικές χώρες και το πολιτικό προσωπικό του αστικού κόσμου, η απάντηση του εργατικού κινήματος πρέπει να είναι πολιτική. Να απαιτήσει την απόσυρση των νέων αντεργατικών μέτρων, όλων των μνημονιακών μέτρων και των εφαρμοστικών νόμων που ψηφίστηκαν από το 2010 που οδήγησαν στη βύθιση του βιοτικού επιπέδου του λαού προκειμένου το εκμεταλλευτικό σύστημα να βγει από την κρίση και παράλληλα να διατηρηθεί αλώβητο το οικοδόμημα του ευρώ.

Από τη στιγμή που ως  όρος  παραμονής της Ελλάδας στην ΟΝΕ – ΕΕ τίθεται η συνέχιση των σκληρών πολιτικών λιτότητας που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων στα σημερινά τραγικά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ο ελληνικός λαός να κλείσει τα αυτιά του στα τρομοκρατικά σενάρια περί της συντέλειας του κόσμου, αν η Ελλάδα αποχωρήσει από τον ιμπεριαλιστικό αυτόν οργανισμό και να απαιτήσει με την πάλη του την αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο όνομα της αξιοπρέπειας και της επιβίωσής του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10 ΣΤΙΣ 6,00 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s