Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην… ΕΕ;

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, όποια «κακή» είδηση και αν ακούσεις τους ίδιους πρωταγωνιστές θα συναντήσεις. Την κυβέρνηση – την εκάστοτε κυβέρνηση, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χθες μαζί με τις επικουρικές δυνάμεις- και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η πολιτική είναι ίδια και εκπορεύεται από την μήτρα της ΕΕ. 

Ειδήσεις από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, όπως τις κατέγραψε ο τύπος…

  • Προϋπολογισμός «φωτιά» το 2017. Νέοι φόροι 2,5 δισ, περικοπές στις συντάξεις. Νέες επιβαρύνσεις 772 εκατ. στους μισθωτούς, από την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος, επιπλέον εισφορά αλληλεγγύης 678 εκατ, από αύξηση ΦΠΑ 218,4 εκατ, αύξηση ειδικού φόρου στα καύσιμα 440 εκατ, νέος φόρος στον καφέ 62 εκατ, νέοι φόροι στα καπνικά 142 εκατ, οι συντάξεις μειωμένες κατά 326 εκατ. ευρώ.
  • Οι δυνάμεις της αστυνομίας «ράντισαν» με χημικά την πορεία των συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις νέες περικοπές στις συντάξεις και απαιτούσαν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό… Κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Α. Τσίπρας με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Τόσκα, του εξέφρασε την δυσφορία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος. Ο κ.Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και διέταξε ΕΔΕ…
  • Την προηγούμενη Τετάρτη, και μετά από λαϊκή κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, απετράπη πλειστηριασμός κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας. Προηγήθηκαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.
  • Κατά 3,3 δισ. μειώθηκαν οι ζημιές των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εταιριών το α’ εξάμηνο του 2016. Ο κύκλος εργασιών των 195 εισηγμένων εταιριών ανήλθε στα 30,3 δισ. Οι 104 από αυτές, ήταν κερδοφόρες. Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν την ταχύτατη προσαρμογή των μεγάλων επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.
  • Σήμα κινδύνου. Αυξήθηκαν κατά 33% τα «λουκέτα» στην αγορά. Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας έπληξαν τις μικρές κατά βάση επιχειρήσεις της χώρας.
  • Σε έκθεσή του το ΔΝΤ επισημαίνει ότι τα σημερινά επίπεδα δαπανών για τις συντάξεις στην Ελλάδα, σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, είναι σημαντικά υψηλότερα από πολλές χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Το Ταμείο κρίνει σκόπιμο να επισημάνει την ανάγκη νέων περικοπών στις δαπάνες για συνταξιοδοτικές παροχές…
  • Με τις 152 θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, τα οποία αφορούν την συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, την μεταφορά σε αυτό του β΄πακέτου των ΔΕΚΟ (ΕΔΥΑΘ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μέτρο, ΔΕΗ, ΕΛΒΟ, κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές). Είχε προηγηθεί η μεταφορά στο Υπερταμείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ. Υπερψηφίστηκε επίσης από την Βουλή η κύρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση.
  • Ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου οι νέες επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, με θέμα την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας. Θέμα των συζητήσεων η νομοθετική ρύθμιση των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ προς συζήτηση έχει τεθεί και η κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ως πολύ αυστηρό την σημερινή νομοθεσία η οποία παρέχει υπερπροστασία στους ήδη εργαζόμενους, ενώ αποτρέπει τις επιχειρήσεις να προβούν σε… προσλήψεις ανέργων.

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, όποια «κακή» είδηση και αν ακούσεις -και ακούμε πολλές, πάρα πολλές αρνητικές ειδήσεις οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια- τους ίδιους πρωταγωνιστές θα συναντήσεις. Την κυβέρνηση – την εκάστοτε κυβέρνηση, είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χθες μαζί με τις επικουρικές δυνάμεις- και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η πολιτική είναι ίδια και εκπορεύεται από την μήτρα της ΕΕ. Η ΕΕ είναι ο «από μηχανής θεός» που βοηθάει την αστική τάξη -και τις κυβερνήσεις της- σε όλες τις χώρες να περάσουν τις νομοθεσίες που φτωχοποιούν τον εργαζόμενο λαό.

ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!!

ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ «ΔΙΕΕΞΟΔΟΥ», ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s