Ομόφωνη επιβολή προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ

Και να που οι Υπουργοί  Οικονομικών της ΕΕ ομόφωνα εξουσιοδότησαν το EUROGROUP να επιβάλλει πρόστιμα που φτάνουν μεχρι το 0,2% του ΑΕΠ σε Ισπανία και Πορτογαλία, με την αιτιολογία ότι δεν πιάνουν τους στόχους του δημοσιονομικού ελλείμματος που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, αν μέσα σε 20 ημέρες οι δυο χώρες δεν φέρουν σχέδιο που να αποδεικνύει ότι θα τα μειώσουν.

Η πράξη αυτή επιβεβαιώνει το βάρβαρο και αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ ως μηχανισμού καταπίεσης και εκμετάλλευσης των λαών της Ευρώπης, ως μηχανισμού ακύρωσης  κάθε έννοιας ανεξαρτησίας  και επιβολής των πιο σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των τραπεζιτών. Αποδεικνύεται και μετά από αυτές τις εξελίξεις ότι ο δρόμος της αποδέσμευσης κάθε χώρας από την ΕΕ, στην προοπτική της διάλυσής της, είναι ο βασικός όρος για να ζήσουν οι λαοί της Ευρώπης καλύτερες μέρες για να ανοίξει ο δρόμος για βαθιές ριζοσπαστικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει το αντιλαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ και έχει δέσει το λαό και την χώρα χειροπόδαρα στο άρμα των ληστών-δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου είναι το λιγότερο υποκριτική. Ψήφισε μαζί με τους άλλους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Η ΔιΕΕξοδος στέκεται αλληλέγγυα στον πορτογαλικό και ισπανικό λαό και θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση τους ενάντια στο διευθυντήριο των Βρυξελλών αλλά και ενάντια στις κυβερνήσεις των χωρών αυτών αν επιχειρήσουν να τον φορτώσουν με αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα είτε για να πληρωθούν τα πρόστιμα είτε για να πιαστούν οι στόχοι των ελλειμμάτων .

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε προοδευτικό και τίμιο άνθρωπο που συνειδητοποιεί πλέον ότι ο λαϊκός μονόδρομος είναι η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ να υπογράψει τη διακήρυξη της κίνησης μας και να ριχτεί στον αγώνα για τη συγκρότηση πλατιών επιτροπών για την αποδέσμευση από την ΕΕ σε κάθε συνοικία και χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα. Για να γίνει το αίτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ παλλαϊκό αίτημα πάλης.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s