Η ΔιΕΕξοδος συγκροτείται στα Γιάννενα

Τρίτη 12/7/2016: Συγκρότηση της Κίνησης στα Γιάννενα, 8.30 μμ στη στοά Σάρκα (2ος όροφος), Ομιλητής: Αραβανής Γεράσιμος (φαρμακοποιός, πρώην βουλευτής)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία αγώνα για την αποδέσμευση της χώρας μας από την Ε.Ε.

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30-6-2016 η πρώτη συνάντηση για την συγκρότηση πρωτοβουλίας αγώνα για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι  η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ε.Ε. ισοδυναμεί για την εργατική τάξη, την φτωχομεσαία αγροτιά και τους επαγγελματίες με καταστροφή.

Ισοδυναμεί με μεροκάματα πείνας,  χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Ισοδυναμεί με υψηλή ανεργία και βαρβαρότητα καταπίεσης στους τόπους δουλειάς

Ισοδυναμεί με καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και εξευτελισμού κάθε έννοιας δημοκρατίας στη χώρα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, την φτωχομεσαία αγροτιά, τους επαγγελματίες σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ.

Σ αυτόν τον αγώνα έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από επιμέρους πολιτικές διαφορές, έχουν θέση όλοι όσοι βλέπουν ότι η αποδέσμευση της χώρας μας από την δαγκάνα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου είναι προϋπόθεση για το σταμάτημα της φτωχοποίησης που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μεταρρυθμίζεται από μέσα». Αποτελεί πολιτική και οικονομική ένωση του κεφαλαίου, είναι ο δρόμος για την ενοποίηση των αστικών τάξεων της ευρώπης ενάντια στους λαούς.

Αντίθετα, η ενοποίηση και η κοινή πάλη των λαών για τα δικαιώματά τους περνά μέσα από την σύγκρουση με αυτόν τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας, την αποδυνάμωση και την διάλυσή του.

Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί στρατηγική δέσμευση και επιλογή και για την οικονομική ολιγαρχία της χώρας μας.

Η ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου στη χώρα μας είναι και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας καλούμε στην σύσκεψη συγκρότησης της πρωτοβουλίας για την αποδέσμευση της χώρας μας από την Ε.Ε.  την Τρίτη 12 Ιούλη και ώρα 8:30 μ.μ. στη στοά Σάρκα (2ος όροφος-αίθουσα περιφέρειας). Ομιλητής: Αραβανής Γεράσιμος (φαρμακοποιός-πρώην βουλευτής)

διεεξοδος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s